Ειδήσεις του κλάδου Ποια η ευθύνη του καταστηματάρχη σε φωτιά αεραγωγών απαγωγής φούσκας;

προβολή της kingair
Οι αρμόδιες αρχές έχουν εγκρίνει και έχουν δώσει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος βάση του νόμου και της μελέτης του μηχανικού και τα συνεργεία σου τις έχουν υλοποιήσει. Ο καθαρισμός αεραγωγών του δικτύου έχει πραγματοποιηθεί την ημερομηνία που του έχεις ορίσει εσύ, οπότε το συνεργείο καθαρισμού δεν φέρει ευθύνη για το μετά. 
Δεν θέλει άλλωστε να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθαρισμού γιατί θα έχει την ευθύνη αυτός σε περίπτωση ανάφλεξης και λογικό βέβαια, καθώς αυτές οι εφαρμογές είναι ελλιπής από θέμα ασφάλειας.

Η ασφαλιστική εταιρεία που έχεις ασφαλίσει το κατάστημα, στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου, επικαλείται την συχνότητα καθαρισμού συντήρησης που καθορίζεται από εσένα, οπότε η ευθύνη επιστρέφει πάλι σε εσένα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχεις ακούσει ποτέ να κινδυνεύσει ένα πλοίο από φωτιά που έχει προκληθεί στο δίκτυο αεραγωγών της κουζίνας;
Όχι φυσικά!

Εκεί τηρούνται προδιαγραφές με συγκεκριμένα μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Γιατί όμως αυτές δεν εφαρμόζονται και στους χώρους εστίασης στην στεριά; Γιατί ο κρατικός μηχανισμός αδρανεί εφόσον αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν;

Δεν υπάρχει μελέτη που να επιβάλλεται από τον νόμο και που να προστατεύει το δίκτυο απαγωγής μετά από την φούσκα μέχρι τον ανεμιστήρα. Τα μέτρα περιορίζονται μόνο πάνω και κάτω από αυτήν. 
Παρόλο που η φωτιά στο δίκτυο απαγωγής της φούσκας είναι σύνηθες φαινόμενο στο χώρο της εστίασης, η νομοθεσία δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτές τις απαιτήσεις καθώς η μία υπηρεσία παρεμποδίζει το έργο της άλλης.

Έτσι από ένας απλός ιδιοκτήτης που είσαι και ενώ έχεις δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το κατάστημα σου, καλείσαι να καλύψεις αυτά τα κενά.

Τι πρέπει να κάνεις εσύ για να προστατέψεις την περιουσία σου; Γιατί και η επιχείρηση σου είναι ένα σταθερό πλοίο. Ποια λοιπόν είναι η σωστή εφαρμογή εγκατάστασης απαγωγικού συστήματος φούσκας, όπως αυτή δηλαδή εφαρμόζεται στον χώρο της ναυτιλίας;

Λύσεις υπάρχουν… Ενημερώσου και πάρε την απόφαση να τις υλοποιήσεις !


ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ   -  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ  ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ
Αθηνών 33 , 18540  , Πειραιάς , Τηλ. 210 4634 596 , 4014 181 , Fax.  210 4634 414 , kingair@kingair.gr

Πηγή: king air ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Όλες οι ειδήσεις