Ειδήσεις του κλάδου Έρευνα: Η εστίαση ο μοναδικός τομέας που αντιστέκεται στα «λουκέτα»

Εστιατόριο

Σταθερός παραμένει ο κλάδος της εστίασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ του πρώτου εξαμήνου 2017, και αποτελούν τον μοναδικό τομέα που αντιστέκεται στα «λουκέτα» που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Εστιατόρια και fast food κρατούν σε υψηλά επίπεδα την πελατεία τους μέσα σε μια περίοδο βαριάς ύφεσης που έχει επηρεάσει ακόμα και τα Σούπερ Μάρκετ.

Φυσικά και στην εστίαση υπάρχει πλέον μια σταθεροποίηση και τα στοιχεία δείχνουν μια ανάσχεση της τάσης επέκτασής των καταστημάτων του κλάδου εις βάρος του λιανικού εμπορίου και των υπόλοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν στασιμότητα του ποσοστού των κλειστών επιχειρήσεων στο 28%, μικρή αύξηση στα καταστήματα λιανικού εμπορίου υποδημάτων και στα φαρμακεία, καθώς και ισχνή αύξηση στους λοιπούς κλάδους λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα ο κλάδος του λιανικού εμπορίου έχει έντονη παρουσία στην κατανομή της ενεργούς επιχειρηματικότητας στην εμπορική αγορά της Αθήνας, ενώ κατά τον τελευταίο χρόνο, η κατανομή των σημαντικότερων κλάδων της ενεργούς επιχειρηματικότητας, δεν φαίνεται να παρουσιάζει πολύ έντονες διαφοροποιήσεις.

Ως ενιαίος κλάδος το λιανικό εμπόριο» αυξάνεται οριακά ως ποσοστό επί του συνόλου των ενεργών επιχειρήσεων, έναντι των επιχειρήσεων εστίασης που παρουσιάζουν μια οριακή πτωτική τάση.

Ακόμα καταγράφεται σχετική αύξηση του κλάδου της υπόδησης, ενώ αντιθέτως ο κλάδος ένδυσης ο οποίος συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργούς επιχειρηματικότητας παρουσιάζει οριακή μείωση.

Πηγή: Επενδυτής Live ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Όλες οι ειδήσεις