Ειδήσεις του κλάδου Αυξητικά κινήθηκε η αγορά του νέου επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης, το 2013-2016!

εξοπλισμος

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά του επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης, σύμφωνα με την έκδοση κλαδικής μελέτης η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.

Η ζήτηση για επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των επιχειρήσεων εκείνων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, καφέ-μπαρ, αρτοζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αναψυκτήρια, εταιρείες catering, ξενοδοχεία, supermarkets και νοσοκομεία). Βέβαια, η ζήτηση για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, δεν προέρχεται μόνον από τη δημιουργία των νέων μονάδων, αλλά και από την ανάγκη για επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό μονάδων που ήδη λειτουργούν.  

Στον κλάδο του επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης δραστηριοποιούνται τόσο παραγωγικές όσο και εισαγωγικές επιχειρήσεις. Ο παραγωγικός τομέας αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων εξειδικεύονται στην κατασκευή επαγγελματικών ψυγείων ψυκτικών θαλάμων και γενικότερα συσκευών ψύξης, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την κατασκευή ανοξείδωτου επαγγελματικού εξοπλισμού. Περισσότερες είναι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται στον εισαγωγικό τομέα και οι οποίες ασχολούνται με τις εισαγωγές μεγάλης γκάμας προϊόντων επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι, πέραν της διάθεσης του νέου επαγγελματικού εξοπλισμού για μονάδες εστίασης, σημαντικό μέρος της ζήτησης τροφοδοτείται και από την εμπορία μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

Πηγή: capital.gr ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Όλες οι ειδήσεις