Οι δημοφιλέστες κατηγοριες προμηθευτών

Αφιέρωμα τοπ κατηγορίας

Γενικό Εμπόριο

Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012

gen1Είναι κοινή πρακτική για πολλούς επαγγελματίες, άρα και για αυτούς της μαζικής εστίασης, να προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους προμηθευτές άρα και λιγότερα τιμολόγια, τηλέφωνα, διαπραγματεύσεις και γενικότερα γραφειοκρατία.Η συγκεκριμένη κατηγορία, που ενσωματώνει προϊόντα πολλών προμηθευτών σε έναν, έχει επικρατήσει να ονομάζεται 'Γενικό Εμπόριο'. Υπάρχουν πολλές εταιρίες της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτή την στιγμή στην αγορά που διαθέτουν ευρεία γκάμα και μπορούν εύκολα να προμηθεύσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όλων των προϊόντων και πρώτων υλών που χρειάζεται μια επιχείρηση για να λειτουργήσει.

Ακόμα όμως και σε αυτή την γενική κατηγορία υπάρχουν και εταιρίες 'Γενικού Εμπορίου' που μπορεί να έχουν μια σχετική εξιδίκευση, όπως π.χ κάποιες σε ποτά ή σε τρόφιμα. Ας δούμε λιγάκι όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει η απόφαση ενός επιχειρηματία να επιλέξει να έχει έναν προμηθευτή για όλες τις κύριες ανάγκες του.

Ως πλεονεκτήματα μπορούν να ειπωθούν τα εξης:

  • Λιγότερη γραφειοκρατία λόγω ενός τιμολογίου
  • Κέρδος χρόνου από την συνομιλία με έναν μόνο άνθρωπο για παραγγελία
  • Δυνατότητα διαπραγμάτευσης καλύτερων τιμών λόγω όγκου παραγγελίας
  • Ευκολότερος έλεγχος και υπαλλήλων όταν δεν παραγγέλνει ο ιδιοκτήτης

Ως μειονεκτήματα μπορούν να ειπωθούν τα εξης:

  • Μικρότερη εξιδίκευση ανα κατηγορία προϊόντων
  • Προβλήματα σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης ή έλλειψης συγκεκριμένων ειδών
  • Ενδεχόμενο υψηλότερων τιμών λόγω αγοράς από μεσάζοντα

gen2Ο κάθε επαγγελματίας ξεχωριστά μπορεί να ζυγίσει τα υπερ και τα κατά και να αποφασίσει αν είναι καλύτερο για αυτόν να έχει έναν προμηθευτή για όλα ή όχι.Το μόνο σίγουρο είναι οτι στο www.theloPromitheuti.gr  μπορει να ανατρέξει στο 'Γενικό Εμπόριο' και να βρεί όλα τα στοιχεία επικοινωνίας για προμηθευτές της εν λόγω κατηγορίας. Σε κάθε κατηγορία θα βρει πολλές επιλογές προμηθευτών. Η τελική επιλογή και η διαπραγμάτεευση είναι καθαρά δική σας υπόθεση.

 
trap
BANNER 250x93
Banner 250x90